• Jens Peter Fisker den 21-04-2017
    Fredag den 21. april var der indvielse af Skole+ projektet.

Med børn gyngende i nettet over gymnastiksalen, blev skolens nye bevægelsesfaciliteter formelt åbnet. Børn, lærere, håndværkere, skolebestyrelsen og mange andre samarbejdspartnere, hørte taler af undervisningsminister Merete Risager, borgmester Pernille Beckmann, formanden for danske skoleelever samt filantropidirektøren i Realdania.

Ombygningen omfatter blandt andet festsalen, hvor der er kommet vinduer til gangene, samt opbygget en sidde-trappe, så man bevæger sig ind i rummet fra stueetagen.

Den ene gymnastiksal er blevet til en bevægelsessal, hvor der er opspændt et net 3 meter over gulvet. Man kan komme ud på nettet fra stueetagen, og i nettet findes forskellige redskaber til leg og bevægelse.

Den anden gymnastiksal er bibeholdt til boldspil og lignende. Det er etableret store hvide felter, som på sigt skal bruges som lærred for interaktive bevægelsesaktiviteter.

Imellem salene er etableret to mosehuller, hvor man på mange forskellige måder kan bevæge sig mellem etagerne. Undervisningsministeren fik også tid til personligt at indvie brandmandsstangen.

Bade- og omklædningsfaciliteterne er også blevet ombygget og moderniseret. Der er kommet flere men mindre omklædningsrum, og der er lavet bedre fo​​​​​​​rhold for fritidsbrugerne.

I kælderetagen langs salene, er der etableret en 80 meter lang løbebane, som med avanceret lysteknik illustrerer ens hastighed. For enden af løbebanen er en spejlsal, som eksempelvis kan bruges til dans, karate, yoga eller lignende. Herfra er også udgang til det fri.

Som en udløber af projektet, bliver der etabeleret et helt nyt billedkunstlokale.

​​​​​​​Skole+ er en kampagne, der skal vise vejen til, hvordan indendørsfaciliteterne på landets skoler kan indrettes, så de i højere grad inviterer til idræt og bevægelse. Målet er at give børn og voksne lyst til at være aktive - både i og efter skoletid. Danmarks Idrætsforbund, Realdania og Lokale og Anlægsfonden og Greve Kommune står bag finansieringen.

Selvom projektet nu er indviet, er vi ikke helt færdige endnu. Et forsigtigt bud på en endelig sluttidspunkt vil være i slutningen af maj.