Sundhedstjenesten

Sundhedsplejerske Jane Winther Petersen er på skolen tirsdag og torsdag 8.00-13.00.
Telefontid mandag, onsdag og fredag ml. 9-10 på 51680136.

Sunde børn er børn der har det godt og udvikler sig positivt.

Den Kommunale Sundhedstjeneste har til formål at medvirke til at støtte jer som forældre i at varetage omsorgen for jeres barns sundhed og trivsel. Derudover er formålet at opspore sygdom samt at få øje på børn, der ikke trives så godt. Sundhedstjenesten samarbejder tæt med lærere, pædagoger samt andre faggrupper på skolen. Kontakten til andre faggrupper vil altid ske i samråd med forældrene.

Sundhedsplejersken tilbyder forskellige undersøgelser af dit barn i skolen:

• Børnehaveklassen: Individuel undersøgelse og samtale ved sundhedsplejersken
  • 2. klasse: Sundhedsdag i klassen, - efterfulgt af undersøgelse af elever i små grupper. Ved behov tilbydes sundhedssamtale ved sundhedsplejesken.
  • 5. klasse: Alle elever deltager i et eksperimentarium - "Tank din krop op". Derudover tilbydes eleverne individuelt samtale med sundhedsplejersken.
  • 8. klasse: Alle elever deltager i et Sundhedsexperimentarium. Derudover tilbydes eleverne individuel samtale med sundhedsplejersken.

Åben klinik

1 x 30 minutter om ugen - tirsdag 11.45-12.15  - holder sundhedsplejersken åben klinik på skolen. Her kan alle elever, forældre og lærere henvende sig uden forudgående aftale. Henvendelsen kan f.eks. dreje sig om sundheds- og eller trivselsspørgsmål. Det kan også dreje sig om børn, der ikke ser eller hører godt, børn der ikke vokser, eller børn der har symptomer på, at de ikke har det godt (f.eks. hovedpine, tristhed, mavepine ). Det kan også være, at der er brug for en fortrolig snak om noget, der er svært.